Studenter Students

This page is only available in swedish.

Varje grupp innehåller studenter. Studenterna finns på sidan Studenter:

Lägg till student

Studenter kan läggas till på klasser. (Det går inte att lägga till studenter på skolan eller på kurser). När du lagt till en student på en klass, blir hon automatiskt tillagd på skolan och på klassens kurser.

1. Klicka på Lägg till.
  2. Klicka på Lägg till student.
  3. Fyll i personnummer och klicka på Nästa.
  4. Välj datum.
  5. Klicka på Klar:

Om studenten är helt ny på skolan, behöver du även ange namn, födelsedatum, adress, m.m.

Ta bort student

Du behöver aldrig ta bort studenter från skolan eller från kurser. Du behöver endast ändra studentens status i klassen — studentens medlemskap i skolan och kurser uppdateras automatiskt:

1. Klicka på dom tre prickarna längst till höger.
  2. Klicka på Ändra status.
  3. Välj status och datum.
  4. Klicka på Spara:

Visa profilsidan för en student

Varje student har en profilsida med allmän information, kalender, studieplan och dokumentation.

1. Klicka på studentens bild.
  2. Klicka på Visa profilsidan.
  3. På profilsidan kan du bläddra mellan dom olika funktionerna: