Kanaler Channels

This page is only available in swedish.

Diskussionskanaler är ett flexibelt verktyg för kommunikation och samarbete. Funktionen finns på sidan Kanaler i respektive grupp:

Aktivera funktionen

Kanaler kan användas på grupper av typen Skola, Klass, och Kurs. Om funktionen inte är påslagen, så aktiverar du den på gruppens Om-sida.

Skapa kanal

Både lärare och studenter kan skapa kanaler:

1. Klicka på Ny kanal.
  2. Fyll i namn.
  3. Välj Kategori.
  4. Klicka på Spara.
  5. Du hamnar nu på kanalens medlemssida.
  6. Klicka på Lägg till.
  7. Lägg till rätt medlemmar:

Skapa kategori

Om du har många kanaler i en grupp så kan du sortera in dem i olika kategorier.

Såhär skapar du en ny kategori:

1. Klicka på Ny kategori.
  2. Fyll i namn.
  3. Klicka på Spara:

Gå med i kanal

Både lärare och studenter kan gå med (bli medlem) i vilken kanal som helst — det finns alltså inga "privata" kanaler i Learnpoint. Såhär går man med i en kanal:

1. Klicka på Alla kanaler.
  2. Klicka på Gå med för den kanalen du vill bli medlem i (eller navigera till kanalen du vill bli medlem i och klicka sedan på Gå med i kanal):

Aviseringar

När det finns nya inlägg i en kanal så visas kanalnamnet med fet text, men du kan dessutom få aviseringar om du vill.

Aviserings-klockan uppe till höger avgör om du får aviseringar för kanalen (eller inlägget):

Bifoga bilder och filer

Du kan bifoga både bilder och filer i en kanal:

Ta bort kanal

Såhär tar du bort en kanal:

1. Gå till kanalen du vill ta bort.
  2. Klicka på kontextmenyn (dom tre prickarna) uppe till höger.
  3. Klicka på Ta bort.
  4. Bekräfta.

Återställa borttagen kanal

Om du av misstag tagit bort en kanal, så har du 30 dagar på dig att återställa den. Såhär återställer du en kanal:

1. Klicka på Alla kanaler.
  2. Skrolla längst ned på sidan.
  3. Klicka på Borttagna kanaler.
  4. Hitta kanalen du vill återställa.
  5. Klicka på Återställ.